Популарни чланци

ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ-СПАСОВДАН

By PantelejmonAdmin 4 године agoNo Comments
Home  /  ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА  /  ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ-СПАСОВДАН
У Благословеном дану Господњем на Спасовдан, у нашем храму служена је Света Литургија са почетком у 8 часова. Служили су Јереј Јован Јефтенић и ђакон Никола Мићаковић. Проповедао је ђакон Никола, подсетивши на значај који Вазнесење Господње у телу, има за нас који тежимо својим животом у Христу, вером и љубављу, узлажењу ка престолу Оца, које нам је Господ Христос омогућио својим Вазнесењем. Након Свете Литургије уследило је резање славског колача које је у част празника припремила сестра Ленче Златковић са породицом.
Услед немогућности окупљања (више од 100 људи, због сузбијања корона вируса), ове године нажалост нисмо били у могућности да традиционална литија која иде кроз Миријево, буде одржана. Уместо литије кроз насеље, обављен је опход свештенства и великог броја окупљених верника око храма уз појање прелепих песама у извођењу хора нашег храма. Испред храма прочитано је Свето Јеванђеље и молитве за напредак, здравље и благостање свих житеља Миријева.
Но и поред немогућности да се литијски оде до ,,Записа“ код кога су се традиционално већ годинама састајале литије храма Светог Илије и Светог Пантелејмона, молитва код записа није изостала.
Благодарни Свесветој и Животворној Тројици, благослове шаље, ваши молитвеници пред Престолом Господњим, братство храма Светог Великомученика и Исцелитеља Пантелејмона.
 
штампа
Категорија:
  ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА