Популарни чланци

Слава цркве Светог Пантелејмона у Миријеву 2019

By PantelejmonAdmin 5 година agoNo Comments
Home  /  ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА  /  Слава цркве Светог Пантелејмона у Миријеву 2019

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уз саслужење протојереја -ставрофора: Драгана Станишића, архијерејског намесника, Тоде Јефтенића и Недељка Божића; протојереја Миленка Карана и Милоша Мићића; јеромонаха др Амвросија Весића;  јереја Арсена Миловановића; протођакона Радомира Перчевића и Стевана Рапајића као и ђакона Драгана С. Танасијевића и Николе Мићаковића.

Патријарх српски Иринеј је пререзао славски колач а хор и верни народ који је испунио цркву, појао је небоземни тропар Светом Пантелејмону.

Домаћини славе су Поповић Милорад и Маја; Радаковић Милутин, Зорица, Александра и Михаило, као Јанковић Драган и Катарина.

Архипастир наше Цркве, Патријарх Иринеј честитао је благоверном народу  и братству храма празник Светог Пантелејмона.

После житија Божјег угодника којег  је Господ овенчао венцем славе, Патријарх Иринеј је позвао верни народ да се увек и у свим приликама окупља у храму,  не само у невољи, већ у свакој потреби телесној и духовној.

Свјатјејши Патријарх је пожелео да молитвама Светом Пантелејмону и свим Светима, Господ помогне да се нови храм у Миријеву што пре заврши.

Висока признања Српске Православне Цркве

Председнику црквеног одбора цркве Светог Пантелејмона, г. Горану Бабићу, дипл. инж. архитектуре, Свјатјејши Патријарх Иринеј је уручио Орден Светог краља Милутина

за несебично залагање и уложени труд као и велику финансијску помоћ приликом изградње овог храма.

Архијерејске грамате за велико залагање при изградњи храма, примили су: гђа Драгиња Тица (ктитор храма) пензионер; г. Небојша Перовић адвокат и велики добротвор; породица Љубичановић – Бранка и почивши Станоје – дародавци свих кровних крстова и г. Зоран  Стошић, бравар и председник Црквеног одбора цркве Светог пророка Илије у Миријеву,  за стално учешће и несебично помагање у изградњи храма Светог Пантелејмона.

Данашњем величанственом богослужењу присуствовали су др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, представници градске Општине Звездара: гђа Виолета Филип, заменик председника и чланови Већа, господа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, многобројни верници, пријатељи, сарадници, личности из јавног и културног живота.

Да све протекне славски и свечано, старао се старешина цркве јереј Зоран Радојевић са братством храма.

Током трпезе љубави отац Зоран Радојевић се захвалио Патријарху српском г. Иринеју на данашњој божанској служби али и свесрдној помоћи оконзавршетка изградње храма. Исту захвалност отац Зоран је упутио и Управи за сарадњу са Црквама и верским заједницама, као и свима који својим трудом доприносе да жива парохијска заједница буде и центар сабирања и дешавања у Миријеву. У кратком времену, поред цркве је изграђен парохијски дом, а порта украшена цвећем

Дечји хор који вредно учествује на свим богослужењима и ангелским гласовима слави Господа, за трпезом љубави је отпевао неколико духовних песама

 

штампа
Категорија:
  ВЕСТИ И ДЕШАВАЊА